Volledig scherm
Om recreanten en zandwinning (achtergrond) uit elkaars vaarwater te houden heeft de Dekkergroep een grote extra zandduin tussen het recreatiedeel en het zandwinningsdeel gelegd. © Erik van 't Hullenaar

Verkoeling zoeken in het zandgat

HETEREN - Nu we aan een tropische week zijn begonnen is het ook meteen lekker druk aan de recreatieplassen in de regio. Zo ook hier in Heteren, in de Plas van Van Wijck. 

De plas behoort tot het natuurgebied de Randwijkse Waarden, maar ligt in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden in de uiterwaarden bij Heteren. Daar heeft de Dekkergroep een groot natuurgebied met een recreatieplas aangelegd, in ruil voor het mogen afgraven en vergroten van de Plas van Van Wijck.

Om recreanten en zandwinning (achtergrond) uit elkaars vaarwater te houden heeft de Dekkergroep een grote extra zandduin tussen het recreatiedeel en het zandwinningsdeel gelegd. Zo kan de lokale jeugd verkoeling zoeken in het water, zonder bij de schepen die zand komen laden in de buurt te komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe