Volledig scherm
PREMIUM
De Vinkenhof is mogelijk vervuild met chloriden. Omdat de nieuwbouw van het OBC daar is voorzien wil Burgerbelangen OverBetuwe (BOB) inzicht in de ernst van de vervuiling en de schoonmaak. © Streetview

Vervuilde grond aan Vinkenhof

ELST - Burgerbelangen OverBetuwe (BOB) wil opheldering over mogelijk vervuilde grond aan de Vinkenhof in Elst. Het rapport over de vervuiling van het terrein aan de zuidrand van Elst, waar woningen en de nieuwbouw van het OBC is voorzien, laat al meer dan een jaar op zich wachten.

Dat laatste tot grote ergernis van Ard op de Weegh van BOB. ,,We wachten nu al meer dan een jaar op de rapportage over die vervuiling. We weten alleen dat het rapport is aangehouden omdat er aanvullend onderzoek nodig was. Ondertussen is de bouw van woningen voor statushouders al begonnen en de combinatie van de nieuwbouw voor het Overbetuwe College en vervuilde grond is ook een heel ongelukkige”, aldus Op de Weegh.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe