Volledig scherm
Apollo 27 in Elst, het huis waar Schoonschip haar Safehouse wilde openen. Dat gaat niet door. © Google Streetview

Vestiging Safehouse Schoonschip in Elst gaat niet door: ‘Onvoldoende draagvlak’

ELST - Safehouse Schoonschip laat de vestiging van cliënten aan de Apollo 27 in Elst niet doorgaan. Er is volgens de zorginstelling te weinig draagvlak bij omwonenden. De gemeente Overbetuwe betreurt de gang van zaken.

In Elst ontstond vorige week commotie toen van de ene op de andere dag bekend werd dat Schoonschip cliënten in een huis aan de Apollo wilde onderbrengen. Door tussenkomst van wethouder Rob Engels trapte Schoonschip al op de rem en wilde de instelling vanavond tekst en uitleg geven aan omwonenden. Dat is niet meer nodig, want de vestiging komt er niet.

Rob Engels betreurt gang van zaken

Quote

Draagvlak en een bepaalde mate van geborgen­heid hebben onze cliënten juist nodig

Jeppe van der Schalk, Schoonschip

,,Er is onvoldoende draagvlak bij omwonenden voor ons Safehouse. Dit draagvlak en een bepaalde mate van geborgenheid hebben onze cliënten juist nodig om goed te kunnen re-integreren. Daarom hebben we besloten deze vestiging in Elst niet door te laten gaan”, zegt Jeppe van der Schalk van Schoonschip.

Wethouder Rob Engels betreurt de gang van zaken rondom het Safehouse. Hij deed eerder een dringend beroep op de directie van Schoonschip om de deuren van de woning nog niet te openen. ,,Een goed contact met de buurt is van groot belang”, zei hij.

 ,,Het is ons beleid als gemeente om kleinschalige zorg in de wijken te organiseren. Onze ervaring is dat als zorgorganisatie en omwonenden in alle openheid op tijd met elkaar in gesprek gaan, er wederzijds begrip is en medewerking ontstaat”, aldus Engels maandag in een reactie.

,,Daar kunnen wij als gemeente zorgorganisaties bij ondersteunen. Uiteraard evalueren we dit traject nog met Safehouse Schoonschip en de gemeenteraad.”

Betuwe