Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Still

Vier inwoners van Overbetuwe besmet met coronavirus

ELST - Bij vier inwoners van Overbetuwe is officieel een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat heeft de GGD Gelderland-Midden deze zaterdag bekendgemaakt.

Het zijn de eerste officieel vastgestelde besmettingen in Overbetuwe. De GGD brengt in kaart met wie de besmette mensen contact hebben gehad. Deze groep wordt door de GGD benaderd. 

Sinds de nieuwe richtlijnen rondom het coronavirus zijn ingegaan, doet de GGD geen bron-onderzoek meer. Ook wordt niet gemeld waar de patiënten wonen.

Richtlijnen

Burgemeester Hoytink-Roubos laat via de website van de gemeente weten de betrokkenen en hun familie veel sterkte en beterschap te wensen. ‘Ik leef zeer mee met deze mensen en hun familie, en hoop dat ze snel weer opknappen. Deze vastgestelde besmettingen tonen des te meer aan hoe belangrijk het is dat we allemaal de richtlijnen volgen die de overheid afgelopen donderdag heeft aangekondigd. Als we die volgen, houden we de kans op besmetting zo klein mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat de zorginstellingen in Nederland de patiënten de zorg kan blijven bieden die nodig is.‘

Betuwe