Dicky van Zanten van Aqua Vita bij de grote rotonde in Driel die hij samen met hoveniersbedrijf Blommers gaat verfraaien.
Volledig scherm
Dicky van Zanten van Aqua Vita bij de grote rotonde in Driel die hij samen met hoveniersbedrijf Blommers gaat verfraaien. © Erik van 't Hullenaar

Vlinderstruiken en wilde bloemen voor reuzenrotonde bij Driel

DRIEL - De grote rotonde in de Cora Baltussenweg (N837) bij Driel, waar het dorp op ontsloten is via de Verlengde Rijnstraat, is eindelijk geadopteerd. Twee bedrijven gaan de enorme vlakte vanaf mei verfraaien. 

Al jaren zoekt de gemeente Overbetuwe naar bedrijven die het hart van rotondes, waar gemeentelijke en provinciale wegen samenkomen, willen adopteren en opfleuren. Met als tegenprestatie de plaatsing van bescheiden reclameborden. 

Zo heeft McDonald’s zich twee jaar geleden ontfermd over de twee rotondes in Heteren, die voorheen verwilderde gras- en onkruidvlaktes waren. Voor de grote rotonde bij Driel, met een diameter van ruim 40 meter,  had tot voor kort niemand interesse.

Ook wild hout voor insecten

Maar nu gaan vijvervisleverancier Aqua Vita, op 500 meter van de rotonde gevestigd, en hoveniersbedrijf Blommers uit Homoet er werk van maken. Er komen drie ringen, waarbij de binnenste als hart van de rotonde bestaat uit vlinderstruiken en hoog opgroeiende, wilde bloemen. 

,,En ook wat wild hout om vlinders en insecten aan te trekken", zegt Dicky van Zanten van Aquavita. In de middelste ring komt een bloemrijk mengsel, dat wat lager blijft. ,,De buitenste ring gaan we maaien. Die oogt dan strakker dan de wat wildere binnenringen en het verkeer heeft dan ook beter zicht.” 

Vijver of fontein te complex

Uiteraard heeft Van Zanten overwogen iets met vijvers of een fontein te doen. ,,Maar dat werd toch te complex. Je moet stroom aanleggen, want de provincie wil niet dat je aftapt van de straatlantaarns of het richtingsbord in het midden van de rotonde. Maar het is ook lastig de zaak waterpas te maken, omdat de rotonde in het midden iets op een bult ligt.” 

Van Zanten en Blommers willen zo snel mogelijk starten met het maaien van de buitenste ring en in mei met het inzaaien en beplanten van de binnenste ringen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe