Volledig scherm
Het veer Renkum-Heteren van Uiterwaarde. © Gert Budding

Voetveren gaan weer heen en weer over Rijn en Waal

HETEREN/ RENKUM - Met ingang van Koningsdag, zaterdag 27 april, varen de fiets- en voetveren van Uiterwaarde weer over de Rijn en Waal. De kleine veren, erg populair bij recreanten en toeristen, varen alleen in het zomerseizoen. In de Betuwe gaat het om de veren tussen Heteren en Renkum, Slijk-Ewijk en Beuningen en het veer tussen Dodewaard en Druten.

Dat laatste veer gaat zelfs twee dagen eerder al varen, want tussen Dodewaard en Druten wordt het vaarseizoen 2019 op donderdag 25 april om 11.00 uur al ingeluid.

De veren varen tussen Koningsdag en 14 juni alleen in het weekeinde en tijdens feestdagen. Vanaf 15 juni tot en met zondag 15 september varen ze dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. In de laatste twee weken van september wordt er opnieuw alleen in het weekend gevaren.

Beton

Die slotdatum, zondag 29 september, is overigens niet in beton gegoten. Afgelopen jaar werd er vanwege het mooie weer en het grote aantal gebruikers langer doorgevaren en die optie ligt voor dit vaarseizoen weer op tafel.

Uiterwaarde heeft meer veren in beheer dan alleen deze drie in het oostelijke deel van de Betuwe. Het bedrijf beheert ook de veren tussen Varik en Heerwaarden (Waal), Ravenstein en Niftrik (Maas), Batenburg en Demen (Maas) en Rhenen en Lienden (Rijn).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe