Suez reed tot de jaarwisseling in Lingewaard; en rijdt nog steeds in Overbetuwe
Volledig scherm
PREMIUM
Suez reed tot de jaarwisseling in Lingewaard; en rijdt nog steeds in Overbetuwe © Erik van 't Hullenaar

Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling. 

Overbetuwenaren waren vorig jaar goed voor 4.155.000 kilo vuilnis dat vanuit de grijze kliko naar de vuilverbranding ging; ruim 5 procent minder dan in 2018. In Lingewaard bedroeg de afname dik 4 procent: van ruim 5,3 miljoen kilo rotzooi naar net geen 5,1 miljoen kilo. De bijna 95.000 Overbetuwenaren en Lingewaarders tezamen ‘produceerden’ afgelopen jaar dus ruim 9,2 miljoen kilo niet-herbruikbaar vuilnis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe