Volledig scherm
PREMIUM
Mieke van Stuyvenberg, Bert Selman, Gabrielle Langhout en Jan Werkman (vlnr) in Elst. Het kwartet is sinds de oprichting van Buurtbemiddeling Lingewaard en Overbetuwe, voor de organisatie actief. © Erik van 't Hullenaar

Vraag naar buurtbemiddeling groeit

ELST - De vraag naar buurtbemiddeling, neutrale hulp om conflicten tussen buren op te lossen, neemt toe. Buurtbemiddeling Lingewaard en Overbetuwe hielp in 2016 ongeveer bij honderd burenruzies. Vorig jaar was dat 120 en dat aantal is voor dit jaar al in september gehaald. Dat bleek in Elst waar het tien-jarig bestaan van Buurtbemiddeling in beide gemeenten werd gevierd.

Opvallend genoeg zien buurtbemiddeling en de beide gemeenten die toename als een succes. ,,Het is denk ik niet zo dat er meer incidenten zijn, maar we hebben in die tien jaar een naam opgebouwd dat bemiddeling echt helpt. Het is niet voor niets dat nu de helft van alle aanmeldingen van inwoners zelf komen'', zegt Gabrielle Langhout, de coördinator van Buurtbemiddeling Lingewaard en Overbetuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe