Volledig scherm
PREMIUM
Chris Meijs in het provinciehuis. © Erik van 't Hullenaar

Vriendelijke opperguerrilla van Ressen wil al veertien jaar geluidsschermen

RESSEN/ARNHEM - Hij is een van de opperguerrilla’s onder de Ressenaren, met als belangrijkste strijdtoneel de A325 en alles wat daarmee samenhangt. Chris Meijs (62) strijdt al veertien jaar tegen de provincie, Rijkswaterstaat en gemeenten, en voor het dorp dat ooit een oase van rust was, maar nu als een verdwaalde ballon heen en weer wordt geslingerd door voorbijrazende auto's.

Quote

De overheden hanteren een uitrookbe­leid

Chris Meijs, Dorpsbelangen Ressen

Dat fruitdorp, hij weet nog hoe het was. Rond zijn geboorte kwamen er zo'n 800 voertuigen per dag langs de A325, waar zijn ouderlijk huis (en tevens huidige woonhuis) aan ligt. Nu zijn dat er zo'n 70.000. 

Woensdag was Meijs opnieuw in het provinciehuis, ditmaal om te pleiten voor geluidswerende maatregelen tegen het autoverkeer op de A325. ,,Dit is mijn langstlopende dossier. In de afgelopen decennia is de A325 verdubbeld, er kwam een busbaan te liggen en we werden aangesloten op de A15. Wij als Dorpsbelangen Ressen voor geluidswallen of -schermen. Maar de overheden hanteren een uitrookbeleid.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe