Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Ramaker woont een koffieochtend voor ouderen in Zetten bij. © Erik van 't Hullenaar

Vrijwilligers als Yvonne en Gera maken Overbetuwe koploper: ‘De eenzaamheid is groot, ook onder jongeren’

ZETTEN - Overbetuwe mag zich ‘koplopergemeente cliëntondersteuning’ noemen. Bij het ondersteunen van inwoners met een hulpvraag wordt de rol van vrijwilligers steeds belangrijker. Dat wil Overbetuwe komende twee jaar uitdragen.

Eenzame inwoners van de gemeente Overbetuwe doen steeds vaker een beroep op vrijwilligers die proberen hen in contact brengen met andere mensen.

Onafhankelijke cliëntondersteuners besteden hier meer tijd aan dan aan het bieden van hulp bij aanvragen voor Wmo-voorzieningen als een rolstoel,  huishoudelijke hulp of aanpassingen in huis. 

Quote

Als iemand het eng vindt alleen te gaan, ga ik de eerste keer mee naar een koffiebij­een­komst.

Yvonne Ramaker, vrijwillig cliëntondersteuner
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe