In verschillende gemeenten lopen al vergelijkbare projecten, waar vrijwilligers in hun eigen auto zorgen voor vervoer van deur tot deur voor ouderen.
Volledig scherm
PREMIUM
In verschillende gemeenten lopen al vergelijkbare projecten, waar vrijwilligers in hun eigen auto zorgen voor vervoer van deur tot deur voor ouderen. © Peter Franken

Vrijwilligers rijden ouderen in Overbetuwe voor een prikkie overal naar toe

ELST - Vervoer van deur tot deur voor 30 cent per kilometer. Dat is het idee achter AutoMobiel dat volgende week van start gaat. Opgezet door Forte Welzijn met subsidie van de gemeente Overbetuwe.

7 reacties

 • ArnhemsMeisje

  1 jaar geleden
  Een chauffeur van de Regiotaxi kan wel degelijk een passagier binnen ophalen en wegbrengen, 'kamer tot kamervervoer' heet dat bij Avan. Tevens volgen deze chauffeurs na hun taxi-examen inderdaad jaarlijks cursussen. Er moet immers aan het kwaliteitskeurmerk voor de taxibranche worden voldaan. Kortom, taxichauffeur zijn is in alle opzichten een vak dat serieus genomen moet worden! Daarnaast is en blijft een vrijwilliger een vrijwilliger.... Je zou maar zitten wachten op een rit naar het ziekenhuis en de vrijwilliger komt niet opdagen....
 • Cattig

  1 jaar geleden
  30 cent per km benzine vergoeding kun je moeilijk onder betaald vervoer laten vallen . Als de vrijwilliger de auto alleen maar start rollen de  euro`s al over straat dus te verwaarlozen dat beetje vergoeding. Inzittende verzekering is wel aan te raden. 
 • Cattig

  1 jaar geleden
  Weet je wat echt het probleem is, ouderen die moeilijk in en uit de auto  kunnen komen waar de taxichauffeur geen ondersteuning kan bieden omdat hij/zij geen opleiding heeft gehad in het begeleiden bij fysieke en ook mentale problemen.En tijd is geld. De Regiotaxi chauffeurs hebben wel cursussen moeten volgen maar mogen net als de gewone taxichauffeur de mensen niet verder begeleiden nadat de klant de taxi is uitgestapt , ja misschien nog net tot de voordeur. Bij vrijwilligers vervoer ligt dat anders en wil men zelfs mee lopen door de gangen van .b.v ziekenhuis als dat nodig blijkt. 
 • Observer

  1 jaar geleden
  Natuurlijk mag je opa of oma ophalen op Schiphol. Doelgroepen vervoer is niet gebonden aan een "taxi-vergunning" Je mag allen personen vervoeren die aan bepaalde, vooraf vastgestelde criteria voldoen.  Wel zou je het kunnen zien als niet helemaal eerlijke concurrentie van de reguliere taxi.
 • Thijssen

  1 jaar geleden
  Dit ruikt naar mogelijk structureel betaald vervoer. Dat kan ook gevolgen hebben op de afgesloten verzekering. Wordt dit door de verzekeraar als 'bedrijfsmatige' actie beschouwd? En inzittendenverzekering afgesloten? Maar misschien heeft organisatie Forte Welzijn hier aangedacht, en vanuit hun e.e.a. reeds juridisch/verzekeringstechnisch afgedekt. Dat blijft uit het artikel nog onbekend.
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Betuwe