Vijf van de bezorgde dijkaanwonenden, met Gerko Siebenga in het midden en achter hem André Fenneman.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf van de bezorgde dijkaanwonenden, met Gerko Siebenga in het midden en achter hem André Fenneman. © Rolf Hensel

Waaldijkbewoners: hoger en steviger is echt niet nodig

SLIJK-EWIJK/ OOSTERHOUT/ ANDELST - Maar liefst 15 kilometer Waaldijk moet vanaf volgend jaar op de schop. Om zo'n 30 centimeter hoger en, met behulp van damwanden, een stuk steviger te worden. De mensen die er binnendijks pal tegenaan wonen, hekelen de plannen. Te duur, onnodig, gebruikmakend van verontreinigde klei en geen rekening houdend met de verdroging. 

24 reacties

 • Ook

  2 jaar geleden
  En wat hebben uw ervaringen nu heel concreet te maken met deze zaak? Volgens mij helemaal niks, dus u vergelijkt hier appels met peren.Het is inderdaad typisch Nederlands geworden om altijd alleen maar uit te gaan van het eigen kortzichtige ik en vervolgens het algemeen belang daaraan maar lekker ondergeschikt te maken. Ik ben blij dat er nog een Deltawet bestaat die een einde maakt aan dit egoisme.
 • Hendrik

  2 jaar geleden
  altijd negatief
 • Bndnstd

  2 jaar geleden
  Waarom gaan mensen aan de kant van de dijk wonen waar de rivier stroomt? Ik mis logica.
 • Biker

  2 jaar geleden
  Heeft niets met eigenbelang te maken maar niet alles voor zoete koek willen slikken. Kan uit ervaring mededelen dat overheden er ook heel vaak naast zitten. Ook intern zijn ze het vaak niet eens en worden last minute (of na erg veel protest/tegenspraak/gebrek aan draagvlak) aanpassingen gedaan, al is de beslissingsboom vaak wel heel erg traaaaaaaaaaaaag...
 • Biker

  2 jaar geleden
  Als in 1995 een max van 10.000M3 waterafvoer is bereikt dan is een nieuwe normering van 18.000M3 absurd en absoluut onrealistisch. Dit is bijna een verdubbeling! Je ziet al steeds meer dat hoogwaterscenario's aangepast worden naar lagere normeringen. Klimaatverandering speelt een zeer grote rol maar de droogte heeft men onderschat. We zitten al jaren met zeer lage waterpeilen op de rivieren. Daarnaast zijn er al veel nevengeulen, geef de rivier de ruimte projecten etc. geweest die er voor gezorgd hebben dat er veel meer water opgevangen kan worden dan 30 jaar geleden.