Volledig scherm
PREMIUM
Deel van het terrein van de Stichting Ottho Gerhard Heldring aan de Wageningsestraat in Zetten. © Erik van 't Hullenaar

Waar kwetsbare meiden zijn, zijn loverboys

Zetten - Kwetsbare meiden die verblijven in de Heldringstichting in Zetten lopen al jarenlang het risico seksueel en financieel uitgebuit te worden door zogenoemde loverboys. Net als in de meeste andere jeugdzorginstellingen. ,,Het is hier geen gevangenis.''

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is  buitengewoon te spreken over de manier waarop de Heldringstichting slachtoffers van zogenoemde loverboys  behandelt. Dat geldt voor de meeste jeugdzorginstellingen, blijkt uit een inspectierapport van februari dit jaar, maar de Betuwse instelling komt als de op een na beste uit de bus. Het personeel is er trots op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebt herfstvakantie en wilt samen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe