Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne en Kurt Hendriks met voor zich het geboortekaartje van hun dochter Liz, de als rouwkaart de deur uit ging. © Erik van 't Hullenaar

Waarom Liz Hendriks meer is dan een naam op papier

ELST - De beschuit met muisjes zijn door Kurt en Yvonne Hendriks geserveerd op de crematie van hun dochter Liz. Haar geboortekaartje werd de rouwkaart en haar zus Isa deelde op school de feestelijke cakejes uit die bij een nieuw zusje horen. Liz maakt gewoon deel uit van het gezin Hendriks uit Elst. Mede daarom werd Liz Hendriks afgelopen maandag als eerste doodgeboren kindje ingeschreven op het gemeentehuis in Elst. 

Precies één jaar en een dag na haar geboorte bestaat Liz ook voor de wet op papier. De wet die het inschrijven van doodgeboren kinderen mogelijk maakt, werd op haar verjaardag van kracht.

,,Toeval bestaat niet”, is het eerste dat Kurt er over zegt.  Wel viel die dag op een zondag, vandaar dat hij en zijn vrouw Yvonne hun derde kind Liz een dag later hebben ingeschreven. 

Quote

Wij hebben niet, zoals veel andere ouders die dit is overkomen, jaren hoeven wachten.

Kurt Hendriks
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe