Patricia Hoytink-Roubos.
Volledig scherm
PREMIUM
Patricia Hoytink-Roubos. © Erik van 't Hullenaar

Waarom verbinder geen lege term mag zijn

ELST - Met de benoeming van Patricia Hoytink-Roubos als burgemeester van Overbetuwe heeft zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad een nieuwe voorzitter. Aan Hoytink de taak om de gespannen verhoudingen tussen die twee te verbeteren. Sowieso een burgemeesterstaak, maar in Overbetuwe ook een actuele.

Dat laatste vraagt enige uitleg. Dat gemeenteraad en college in Overbetuwe vaak niet op één lijn zitten was al de conclusie van een extern onderzoeksrapport (Berenschot) in de vorige raadsperiode. Dat had te maken met de verkiezingen in 2014, waar het CDA met een felle campagne tegen de nieuwbouw van een gemeentehuis een enorme verkiezingszege boekte en daarna met D66 een college vormde. Een politieke aardverschuiving die zijn weerslag had op de verhoudingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe