Volledig scherm
PREMIUM
Wat Beters zoekt in Overbetuwe naar bedrijven die hun daken beschikbaar willen stellen voor het plaatsen van zonnepanelen. © BELGAONTHESPOT

Wat Beters naarstig op zoek naar dakruimte voor zonnepanelen

ELST - De campagne van Wat Beters, een energiecoöperatie voor en van inwoners van de dorpen in Overbetuwe, blijkt een succes. Sterker nog, de belangstelling is zo groot dat niet alle inschrijvers voor een zonnepaneel in aanmerking komen.

Wat Beters richt nu twee nieuwe coöperaties op: een voor Elst, Oosterhout en Valburg en een voor Zetten, Herveld en Andelst. Uit die eerste drie dorpen kwamen ruim 200 inschrijvingen, uit de andere drie ruim 100, samen goed voor ruim 3.000 zonnepanelen. ,,We wisten dat er belangstelling zou zijn, maar deze omvang is toch verrassend, daar zijn we natuurlijk wel heel blij mee",  zegt directeur Ingrid Miltenburg namens Wat Beters. 

De vraag naar 3000 panelen zadelt Miltenburg wel meteen met een probleem op, want er was uit deze zes dorpen op belangstelling voor 2000 zonnepanelen gerekend. Voor dat aantal was Wat Beters al op zoek naar bedrijven die hun dak voor zonnepanelen beschikbaar willen stellen, door de extra vraag is die zoektocht nu nog urgenter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe