Volledig scherm
PREMIUM
Hervelder Ton Janssen en Louis van de Geijn uit Heteren met hun boekwerk, dat dinsdagavond werd gepresenteeerd en dezer dagen huis-aan-huis in een groot deel van de Midden-Betuwe wordt verspreid. © Foto Raphael Drent

Water en Vuur: glossy huis-aan-huis over oorlogservaring Midden-Betuwse burgers

HETEREN/ ZETTEN HERVELD - In een oplage van 10.000 exemplaren wordt de komende dagen huis-aan-huis in de helft van de gemeente Overbetuwe de glossy Water en Vuur verspreid. Een mooi, handzaam boekwerk, niet over de militaire operaties maar over de gewone Betuwenaren.

Quote

Het mooiste zijn de authentie­ke dagboeken, verhalen die dezelfde dag zijn opgetekend

Ton Janssen en Louis van de Geijn, uitgevers Water en Vuur

Randwijk aan het einde van de oorlog: 31 procent van de huizen verwoest, 28 procent zwaar beschadigd, 31 procent licht beschadigd. Ongeschonden: 0 procent. ,,Ja die kaartjes zijn mooi. In het rood kun je precies zien hoe een dorp er aan toe was.” Ton Janssen (76) uit Herveld en Heterenaar Louis van de Geijn (70) zijn trots op en blij met hun uitgave. ,,Maar het mooiste zijn de dagboeken. Niet later opgetekend, maar op die oorlogsdag genoteerd. Zo authentiek...” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe