Volledig scherm
PREMIUM
De rioolzuivering langs de A15 bij Dodewaard wordt voor 19 miljoen euro volledig vernieuwd en uitgebreid. Zodat ook het afvalwater van Zetten, Randwijk, Herveld, Andelst, Valburg, Slijk-Ewijk, Hemmen en Kesteren erbij kan. © William Hoogteyling

Waterzuiveringen Zetten en Valburg buiten gebruik, meer rioolwatercapaciteit Dodewaard

ZETTEN/ ANDELST - Om de kwaliteit van het water in de Linge te verbeteren, gaan de zuiveringsinstallaties in Valburg en Zetten - die rechtstreeks op het riviertje lozen - volgend jaar dicht. 

Het rioolwater dat nu nog in Valburg en Zetten wordt gezuiverd, gaat straks door nieuwe, grote persleidingen naar het rioolgemaal in Dodewaard.

Die locatie wordt uitgebreid en van een andere, snellere zuiveringsmethode voorzien, zodat met extra capaciteit meer Midden-Betuws afvalwater daar terecht kan. De zuiveringsinstallatie in Valburg - gelegen tussen het dorp en de Knooppunt Valburg in - verwerkt momenteel het rioolwater van dat dorp, Slijk-Ewijk, Herveld en Andelst.

De Zettense zuivering ligt net aan de noordkant van de Linge - midden tussen de proefvelden van Wageningen Universiteit - en krijgt nu nog het afvalwater uit Zetten, Hemmen en Randwijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe