Volledig scherm
Fer Pusters, de Zettenaar die sinds 10 maart voor een jaar een winkelverbod bij de Albert Heijn had. Sinds dinsdag is hij weer welkom. © Gerard Burgers

Weegschaalklager Pusters weer welkom bij zijn Albert Heijn

ZETTEN - Fer Pusters is weer welkom bij 'zijn' Albert Heijn aan het Beatrixplein in het Betuwse Zetten. De Zettenaar kreeg op 10 maart een winkelverbod van een jaar nadat hij 26 keer in discussie ging over de weegschalen aan de kassa. 

Die zouden soms verkeerd zijn afgesteld en dat kost klanten geld, vindt hij. Dinsdag werd het verbod opgeheven omdat het geen doel meer zou dienen, aldus Albert Heijn.

'Hoog opgelopen emoties'

Pusters hoeft ook niet te beloven dat hij niet meer klaagt. 'Naar aanleiding van uw klachten over de weegschaal zijn de emoties aan beide kanten wellicht wat hoog opgelopen', erkent de winkel in een brief die in het bezit is van deze krant. 

De Albert Heijn stelt nu, na controles, dat de weegschalen in orde zijn. Fer Pusters blijft sceptisch, maar is blij met het opgeheven winkelverbod. Alle kassières krijgen de opdracht regelmatig te controleren of een onbelaste weegschaal op nul staat en kunnen de weegschaal zelfstandig op nul zetten.

Inzicht na media-aandacht

„We zijn blij dat deze kwestie achter de rug is”, aldus een woordvoerder van de landelijke Albert Heijn. „We willen dat klanten met plezier bij ons boodschappen doen. Uiteraard staat het hen vrij hun ervaringen te delen.” De supermarkt zou na alle media-aandacht tot 'voortschrijdend inzicht' zijn gekomen.

Hieronder legt Pusters haarfijn uit wat zijn probleem was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe