Rosina Verweij stuurt de drone omhoog. Foto: Gerard Burgers. Hans Swarts en Anja Hofstra volgen de verrichtingen van het onbemande vliegtuigje. Foto: Gerard Burgers.
Volledig scherm
PREMIUM
Rosina Verweij stuurt de drone omhoog. Foto: Gerard Burgers. Hans Swarts en Anja Hofstra volgen de verrichtingen van het onbemande vliegtuigje. Foto: Gerard Burgers. © Gerard Burgers

Weidevogeldrone na rustseizoen vaker ingezet boven Overbetuwe: ‘Extra ogen voor de vrijwilligers’

HETEREN - Vlak na het rustseizoen voor weidevogels zullen boven landbouwgronden en graslanden in de Overbetuwe steeds vaker drones worden ingezet om nog broedende vogels of jonge vogels van een wisse dood te redden.

3 reacties

 • AstrA1993

  1 jaar geleden
  Beetje overdreven Doreen....de boeren werken allemaal mee voor het behoud van de weide vogels en het klein wild zoals hazen en konijnen , laten ze liever een passende oplossing zoeken voor al die vossen , gedumpte verwilderde katten , kraaien , en de wolf..!  die moorden  alles uit wat ze te pakken krijgen , dat is ook de oorzaak dat de diverse populatie,s  weide vogels en klein wild zeldzaam beginnen te worden..!  dus niet de boer de schuld geven...!
 • Doreen

  1 jaar geleden
  Zoeken naar dieren in het lange gras zou verplicht moeten zijn voordat de boeren met 10 meter brede maaibalken en een snelheid van 60 km/uur over het weiland razen. 
 • Mieke

  1 jaar geleden
  En alle andere dieren/vogels schrikken zich kapot van die drone en raken spontaan van de leg.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Betuwe