Volledig scherm
PREMIUM
© Streetview

Wethouder diep door het stof voor rammelende milieustraat

ELST - Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder (GBO) kan aanblijven na het interpellatie-debat over de milieustraat in Elst. Die voldoet niet aan de eisen, maar het waren vooral de opmerkingen van Horsthuis in deze krant over het ambtelijk apparaat die hem in problemen brachten. Na uitgebreide excuses ging de storm snel weer liggen.

Horsthuis kwam vorige week zelf naar buiten met het onderzoeksrapport van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), dat een lijst van 28 overtredingen en gebreken opleverde over de milieustraat in Elst.

Hij sprak van een vernietigend rapport, maar liet ook optekenen dat er ten onrechte vertrouwen in de expertise van het eigen ambtelijk apparaat was gesteld. Met name die opmerking viel heel slecht bij de oppositiepartijen , Bob, GroenLinks, PvdA en D66 in Overbetuwe, die dan ook om een interpellatiedebat hadden gevraagd om Horsthuis-Tangelder ter verantwoording te roepen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe