Volledig scherm
Wietplantage in een loods in Elst. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink

Wietplantage ontdekt bij brandende loods in Elst

UpdateELST - In een loods aan de Nijverheidsweg in Elst is woensdagochtend brand uitgebroken. Tijdens de bluswerkzaamheden werd een wietplantage met ruim 900 planten in de loods aangetroffen.

De schade bleef beperkt, doordat de brandweer snel kon blussen. Gewonden vielen er niet.

De brand is ontstaan in een meterkast. Of er een direct verband is met de wietplantage, kan de politie nog niet zeggen. Dat wordt volgens een woordvoerder vandaag onderzocht. Gezien de grote hoeveelheid planten ging het wel om een professionele plantage. De planten zijn inmiddels geruimd en vernietigd.

De gemeente Overbetuwe is inmiddels ook op de hoogte van de brand en de wietplantage, maar wacht op het proces-verbaal dat door de politie en brandweer wordt opgesteld. ,,Op basis daarvan zullen we een besluit nemen. Sluiting van het pand behoort tot de mogelijkheden, maar daar willen we zolang het onderzoeksrapport nog niet is afgerond niet op vooruit lopen'', zegt een gemeentewoordvoerder. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe