Volledig scherm
PREMIUM
Guido Locet (links) en directeur Maaike Janssen praten D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen bij over het wel en wee op de éénpitter Willibrordusschool. © Rolf Hensel

Willibrordusschool als laatste éénpitter blij met zelf keuzes maken

HERVELD/ ANDELST - De Herveldse Willibrordussschool ziet er voorlopig geen brood in om - als laatste in de regio - ook op te gaan in een grote scholenkoepel. Maar die bestuurlijke zelfstandigheid heeft naast voordelen ook nadelen en risico's. 

Vrijdag kwam D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen over de vloer om de school een hart onder de riem te steken en de dilemma's te bespreken. Want zelfstandig blijven is mooi, maar financieel zitten er risico's aan vast. 

Tot enkele jaren geleden waren de Willibrordusschool én de Zettense Lammerts van Buerenschool de enige éénpitters in de Betuwe. Alle andere bassischolen in Overbetuwe en Lingewaard vallen onder één van de bestuurskoepels. 

Quote

We hebben wat vet op de botten, dus om de vijf jaar bekijken we of het financieel nog zelfstan­dig vol te houden is

Maaike Jansen, directeur/bestuurder Willibrordusschool Herveld
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe