Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Windturbineplan al vijf jaar in de maak, maar omwonenden weten er pas sinds een jaar van

ZETTEN/ ANDELST/ DODEWAARD - Plannen voor de bouw van windturbines langs de A15 tussen Zetten en Dodewaard zijn al een jaar of vijf in de maak. Toch kozen gemeenten en initiatiefnemers er voor om pas een jaar geleden - begin 2020 - inwoners hierover in te lichten. 

2 reacties

 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Onze demissionaire Min. President...M. Rutte .heeft ook het goede voorbeeld gegeven aan diverse politieke partijen en vele overheid instanties ze doen n.l precies het zelfde , veel praatjes met weinig inhoud , veel beloven en weinig geven , en bij een confrontatie met de waarheid kan je altijd nog zeggen dat je het ben vergeten..! veel Nederlandse burgers zijn ook erg vergeetachtig..., wel veel klagen...maar toch weer op die leugen fabriek je stem uit brengen bij verkiezingen...
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Hoe was ooit het voornemen, de politiek dichter bij de burger brengen. Nou je ziet wat men met beloftes doet. Bij het vuil zetten!!
 1. Toen tegen rails, nu tegen wieken, Frits blijft actievoerder: ‘Ik móet hiertegen opstaan’
  PREMIUM
  interview

  Toen tegen rails, nu tegen wieken, Frits blijft actievoer­der: ‘Ik móet hiertegen opstaan’

  ZETTEN - Hij haalde de landelijke pers, door voor het oog van de camera's blokjes te stapelen en een soort distributiecollege aan toenmalige verkeersminister Hanja Maij-Weggen te geven. Frits van Eck uit Zetten werd in de jaren negentig één van de kopstukken in het verzet tegen de Betuweroute. Ruim een kwart eeuw later gutst het actiebloed weer door zijn aderen, nu als aanvoerder in de strijd tegen windturbines langs de A15 bij Zetten, Andelst en Dodewaard.