Volledig scherm
PREMIUM
Het (voorlopig) schetsontwerp voor de nieuwe woonwijk in Zetten © dG

Zetten krijgt met Veldzicht zijn eigen ecowijk

ZETTEN - Zetten krijgt zijn eco-wijk. Onder de naam Veldzicht zijn 45 woningen voorzien aan de westelijke rand van het dorp langs de Lantermansweide en de Veldstraat. Overbetuwe gaat een bestemmingsplan opstellen om de bouw mogelijk te maken.

Veldzicht stond al langer op de lijst met kansrijke woningbouwprojecten en maakt deel uit van de 1065 woningen die in Overbetuwe in de periode tot 2025 moeten worden opgeleverd. Wethouder Jan van Baal hoopt die datum ruim voor te blijven en al medio 2020 met de bouw te kunnen beginnen.

,,Dit is een mooie aanvulling op het woningaanbod in Zetten en telt bovendien een groot aantal woningen in de sociale huursector", zegt van Baal. ,,We houden nu eerst nog een informatie-avond voor omwonenden en willen daarna het bestemmingsplan vaststellen. Daar staat ongeveer acht maanden voor, als er geen bezwaren komen zou er medio volgend jaar gebouwd moeten kunnen worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe