Zettenaar Jacques heeft mooie herinneringen aan zijn café

BETUWENAREN,,Ik had een café, géén kroeg.” Jacques Bouwman (82) uit Zetten corrigeert de groenteman op de markt in het dorp.

,,De Blauwe Steen. Mijn ouders zijn ermee begonnen in 1932. Ik heb het 40 jaar gedaan, op mijn zeventigste ben ik gestopt. Ik heb er zo veel mooie herinneringen aan, maar ook mindere. Dat hoort bij het leven hè.”

Bouwman was de laatste die een café runde in Zetten. ,,Zoals vroeger, dat heb je niet meer. Met die contacten zoals dat toen ging. Dan kwamen ze vrijdags‘ een biertje drinken, en dan bleven ze plakken. Later, toen het vervoer beter werd, trokken ze naar Arnhem. Dan had je om 22.00 uur al geen klanten meer.”

Bouwman, inmiddels 82, heeft het goed in Zetten. ,,Ik woon hier zo fijn, ik kan lopend alles doen. Op de markt kom ik vaak, even kijken of hij het nog goed doet.’’ 

Betuwenaar Jacques Bouwman.
Volledig scherm
Betuwenaar Jacques Bouwman. © Erik van 't Hullenaar

Betuwenaren

De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto’s van Erik van ‘t Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe