De Zettense zwemliefhebbers maakten dinsdagavond tijdens de Overbetuwse raadsvergadering heel helder dat het zwembad in hun woonplaats moet blijven.
Volledig scherm
De Zettense zwemliefhebbers maakten dinsdagavond tijdens de Overbetuwse raadsvergadering heel helder dat het zwembad in hun woonplaats moet blijven. © Gerard Burgers

Zettens zwemmers móeten wachten maar mógen hopen

ZETTEN/ELST - Badmuts, wedstrijdbal, duikbril en badjas bij de Overbetuwse gemeenteraad dinsdagavond. Leden van zwem- en waterpolovereniging EZZ lieten duidelijk merken dat het zwembad te Zetten open moet blijven. 

De raad besloot eigenlijk over het beschikbaar stellen van dik 20 miljoen euro, om bij station Elst een nieuw zwembad-sporthalcomplex te bouwen. Dat idee - om De Helster te vervangen - krijgt brede steun. 

Maar de toekomst van ‘dat andere zwembad’, gaf meer discussie. Eigenlijk wil de hele politiek het Zettense bad ook behouden, maar waar de oppositie daar nu al helderheid over vroeg, vonden de coalitiefracties dat het besluit over beide baden losgekoppeld moet worden. Om volgend jaar - als er meer informatie over de plussen, minnen en financiële consequenties van het Zettense bad is - een goed onderbouwd besluit te nemen. Waarbij BOB en GBO ook nog hoop hebben dat Neder-Betuwe nog wil meebetalen, omdat één op de drie zwemgasten daar woont. 

Zwembroekje Hol

De Zettense zwemmers mogen dus goede hoop houden, maar moeten ook geduld hebben. Ter ondersteuning van de hoop toverde wethouder Wijnte Hol het zwembroekje waarmee halverwege de jaren ‘80 als kind zijn A- en B-diploma ín Zetten haalde tevoorschijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe