Volledig scherm
De toegang tot het wandelpad langs de zuidoever van de Rijkerswoerdse Plassen is dinsdag met hekken afgesloten. © Rolf Hensel

Zuidoever Rijkerswoerdse Plassen op slot voor onderzoek

ELST/ARNHEM - De zuidoever van de Rijkerswoerdse Plassen is dinsdag voor onbepaalde tijd afgesloten voor het publiek. Een onafhankelijk bureau gaat onderzoek doen nadat er dit weekeinde en maandag asbest op het wandelpad werd aangetroffen.

Volledig scherm
© M Kuster

Park Lingezegen, Recreatieschap Uiterwaarde en de gemeente Overbetuwe willen geen risico nemen en hebben na gezamenlijk overleg besloten het pad langs de zuidoever van de plas af te sluiten. Er zijn inmiddels hekken geplaatst bij de beide ingangen met een verwijzing naar mogelijk asbestgevaar. 

Pas als het onafhankelijke onderzoek is afgerond kan worden bekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn, of dat het gebied weer voor recreatie kan worden vrijgegeven.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe