Volledig scherm
De Helster is over zijn houdbaarheidsdatum heen. De zwem- en sportaccommodatie maakt plaats voor nieuwbouw in het stationsgebied. Op de huidige locatie komt vrijwel zeker woningbouw. © Marc Pluim

Zwembad Zetten werpt kleine schaduw over nieuwe Helster

ELST - Overbetuwe kan door met de plannen voor de nieuwbouw van een zwembad en sporthal. Die is voorzien in het stationsgebied in Elst. Wel leven er vragen over het zwembad Zetten.

Wethouder Wijnte Hol kan later deze maand op brede steun van de gemeenteraad rekenen voor zijn plannen om de nieuwbouw voor De Helster in het stationsgebied uit te voeren.

Het plan zelf, de nieuwbouw van een zwembad en sporthal, krijgt brede steun. Net als de beoogde locatie in het stationsgebied. Wel leven er zorgen over de toekomst van het zwembad in Zetten.

GroenLinks en PvdA hadden liever gezien dat het voorstel ook de toekomst van het zwembad in Zetten had gegarandeerd. Beide partijen wezen op een eerder aangenomen motie over het open houden van het bad in Zetten. Die vroeg volgens PvdA en GroenLinks om een samenhangend voorstel voor zowel het zwembad in Elst als in Zetten.

Dat bleek gisteren een minderheidsstandpunt. De andere partijen zien die samenhang wel. Overbetuwe is immers van plan een onderzoek op te zetten met als inzet het open houden van het bad in Zetten. ,,We hebben nu het idee voor Elst en tegen Zetten te moeten kiezen, dat voelt ongemakkelijk”, stelde GroenLinks.

Zorgen over het zwembad in Zetten, waarvoor de gemeentelijke exploitatiesubsidie in 2023 afloopt, waren er ook vanuit Zetten zelf. Ronald Eekhoorn sprak namens de Stichting Zwemsport Zetten grote zorgen uit over de gevolgen van een sluiting in Zetten. ,,Dat zal de doodsteek zijn voor veel verenigingen in Zetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe