Volledig scherm
Foto: ANP

3JS zingen definitief in het Engels

De 3JS gaan op het Eurovisie Songfestival definitief in het Engels zingen. Dat maakten de drie Volendammers bekend op de Vlaamse Radio 2. De Engelstalige titel van Je vecht nooit alleen van de 3JS is Never alone.

"We gaan naar het Songfestival voor de punten!", zei zanger Jan Dulles voor de Vlaamse radio. "Dan is het logisch dat je wil dat de boodschap van je liedje door zoveel mogelijk mensen wordt begrepen. Daarom hebben we besloten om toch in het Engels te zingen in Düsseldorf."

Dat wil nog niet zeggen dat het lied daarmee al helemaal klaar is, al kan het nooit lang meer duren. Producers leggen momenteel de laatste hand aan de mix in de studio. De drie Volendamse J's hebben er de laatste maand bijna dagelijks aan gewerkt. De uiteindelijke tekst hebben ze laten lezen aan vrienden in Amerika, om geen vervelende vertaalfoutjes te maken. Die waren enthousiast over het resultaat. Binnenkort wordt het Engelse Never alone aan de wereld prijsgegeven, want voor 14 maart moet het definitieve lied bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival binnen zijn.

Intussen neemt het optimisme over de kansen van de 3JS toe. In diverse internationale polls scoort het Nederlandstalige Je vecht nooit alleen al erg hoog, de verwachting is dat de populariteit met de nieuwe tekst en het nieuwe arrangement nog zal toenemen.Het intro is ingekort, zodat het nummer eerder gaat knallen. Verder hebben de 3JS aangekondigd dat er meer koortjes in komen.

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte hebben inmiddels hun outfit gekocht waarmee ze in mei in Dusseldorf voor meer dan honderd miljoen televisiekijkers gaan optreden. Bij de sjieke Amsterdamse modezaak Oger aan de PC Hooftstraat hebben zij alledrie een Italiaans maatpak mogen uitzoeken. "We dragen in mei niet alledrie hetzelfde pak", zei zanger Jan Dulles tegen een verslaggever van het AD. "Wat wel overeenkomt zijn de mooie stofjes, fraaie biesjes langs de revers en zakken en lekkere grote knopen. Geen stropdassen. Poespas past niet bij ons imago. En we hebben een rustige, mannelijke kleur gekozen. Geen roze dus.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.