Volledig scherm
© RGBStock

Aantal basisschoolleerlingen blijft tot 2023 dalen in krimpgebieden

ROZENDAAL - De daling van het aantal basisschoolleerlingen zet naar verwachting de komende jaren ook nog door. Met name in krimpregio's is dit het geval. Daar staat tegenover dat het aantal 4 tot 12-jarigen in de grote steden juist groeit. Dat voorspellen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in hun bevolkingsprognose 2016.

De cijfers zijn woensdag openbaar gemaakt.

Daling
In onze regio steekt Rozendaal in negatieve zin, met kop en schouders boven de overige gemeenten uit. Naar verwachting zal het aantal 4 tot 12-jarigen scholieren daar, tot 2023, met liefst 50 procent zal afnemen. Ook in de Achterhoek en Maasland worden hoge percentages gescoord. Berkelland, Bronckhorst, Winterswijk, Aalten, Oude IJsselstreek, Gennep, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert zitten allemaal boven de 20 procent.

Verwachte daling
De voorspelling voor de periode na 2023 is voornamelijk voor de Achterhoek negatief. In vrijwel alle gemeenten blijft het aantal basisschoolleerlingen dalen. Rozendaal maakt echter een ommezwaai. Volgens de voorspellingen zal het aantal kinderen tussen de 4 en 12 jaar daar met ruim 36 procent stijgen.

Bekijk alle cijfers in onderstaande kaart
Bekijkt u dit bericht via onze app? Klik dan hier