Volledig scherm
Freek Thoone juicht op het sportpark van Achilles'29. Archieffoto: Bert Beelen

Achilles'29 begint met winst op Jong Ajax

GROESBEEK - Achilles'29 heeft het eerste duel van het seizoen gewonnen. De Groesbeekse ploeg won vrijdagavond op de eigen Heikant van Jong Ajax: 2-1. De formatie van trainer Eric Meijers boog een achterstand na rust om en won daarmee voor het derde jaar op rij op eigen veld van de Amsterdamse beloften.

Bekendste naam bij de beloften van Ajax was Lucas Andersen, die als enige al vaak in de hoofdmacht heeft meegedaan. De Deen speelde vorig seizoen nog regelmatig in de Champions League. Verder kozen de trainers Andries Ulderink en Jaap Stam voor talenten uit de beloftenselectie.

Net als voorgaande jaren probeerde Achilles er direct een gevecht van te maken. De Groesbeekse semiprofs openden vol vuur en ontregelden Jong Ajax in de opbouw. Dat leverde Achilles meteen een paar kansen op. Brian Boogers miste twee keer de finesse en Boy van de Beek testte de zwakke Ajax-goalie André Onana.

Toch werd het na 26 minuten 0-1. Andersen vond met een heerlijke pass de ruimte bij Vaclav Cerny, die beheerst afrondde. Vlak voor rust kwam Achilles-spits Boogers net tekort om een lage voorzet van Freek Thoone binnen te glijden en ook Jong Ajax was nog een keer dicht bij een goal, maar Sam Hendriks kon niet bij een voorzet van Andersen.

Omkeer
De tweede helft begon Achilles zwak. Mehmet Dingil bewees zich al vroeg als slot op de deur, maar Jong Ajax kwam er een aantal keer makkelijk door bij de Groesbeekse ploeg. Terwijl Jong Ajax steeds meer grip kreeg, kwam Achilles na 68 minuten op 1-1. Thoone had een geweldige passeerbeweging bij Damil Dankerlui die de Achilles-captain neerlegde. Thoone schoot de penalty zelf binnen: 1-1.

Tien minuten voor tijd kwam Achilles op voorsprong. Nadat Boogers eerst een riante kans om zeep had geholpen, deed Joey Dekkers het op aangeven van Thoone beter. De spits leek zich te hebben vastgelopen, maar vond toch de ruimte om de bal terug te leggen op Dekkers, die fraai raak schoot: 2-1.

Achilles'29 - Jong Ajax 2-1 (0-1)
26. Cerny 0-1, 68. Thoone (penalty) 1-1, 82. Dekkers 2-1,

Achilles: Ter Wielen; Boelens (75. Beijer), Dingil, Zeller, Elders; Raja Boean (67. Van Riel), Dekkers, Van de Beek (67. Sürmeli), Van Steen; Boogers, Thoone.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.