Volledig scherm
Rob van Dijk ziet een ADO-inzet voorlangs verdwijnen. foto ANP

ADO en Utrecht in evenwicht

DEN HAAG – ADO Den Haag en FC Utrecht hebben elkaar zondag in een aantrekkelijk duel in balans gehouden. De Hagenaars bogen een achterstand om in een 2-1-voorsprong, maar een door Leon de Kogel benutte strafschop 10 minuten voor tijd bezorgde de Utrechters alsnog een punt.

ADO startte sterk. De defensie van FC Utrecht had moeite met de beweeglijke aanvallers. Al na enkele minuten was Lex Immers dicht bij het openingsdoelpunt. Na 10 minuten kwam FC Utrecht verrassend op voorsprong. De Kogel verlengde een hoekschop van Rodney Sneijder, waarna verdediger Daan Bovenberg zijn tweede doelpunt in Utrechtse dienst maakte.

Na een half uur kwam ADO Den Haag, dat vooral op het middenveld verzorgd voetbal speelde, verdiend langszij. Charlton Vicento rondde een fraaie pass van Christian Kum doeltreffend af, daarbij enigszins geholpen door doelman Rob van Dijk, die iets te laat uit zijn doel kwam. Kort daarop incasseerde FC Utrecht een tweede tegenvaller. Centrale verdediger Alje Schut, al misselijk aan het duel begonnen, kon niet verder spelen. Marcus Nilsson was zijn vervanger.

FC Utrecht begon de tweede helft agressief. Dat leverde kansen op voor invaller Michael Zullo en Edouard Duplan. Het doelpunt viel na een kwartier echter aan de andere kant. Verdediger Daan Bovenberg werkte niet goed weg, waarna Lex Immers verwoestend uithaalde: 2-1.

Genoeg voor de Haagse winst was het niet. Tien minuten voor tijd scoorde Leon de Kogel uit een strafschop de gelijkmaker. ADO Den Haag kreeg in de spannende slotfase nog enkele mogelijkheden, maar Van Dijk was op zijn post.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.