Volledig scherm
Gábor Horváth (R) moet zich verantwoorden voor een overtreding op Utrecht-speler Frank Demouge. Foto: ANP

ADO zonder Horváth en Immers

ZEIST (ANP) - ADO Den Haag kan zondag tegen Excelsior door schorsingen niet beschikken over Lex Immers en Gabor Horváth. Wesley Verhoek en Chiro N'Toko zijn nog geblesseerd, al traint de laatste wel weer mee. Christian Supusepa, Aleksandar Radosavljevic en Mitja Mörec zijn twijfelgevallen voor het duel in Rotterdam.

De tuchtcommissie schorste verdediger Horváth vrijdag voor vier duels. De 26-jarige Hongaar plantte zondag in de wedstrijd tegen FC Utrecht (2-2) zijn hak op het been van Frank Demouge. Horváth ging eerder deze week niet akkoord met een schikkingsvoorstel van drie duels en moest daarom donderdag voor de tuchtcommissie verschijnen.

De arbitrage ontging het incident, dat door de aanklager werd omschreven als ,,een gewelddadige actie''. Op basis van tv-beelden stelde hij een onderzoek in. De tuchtcommissie oordeelt dat de verdediger vier duels aan de kant moet zitten. Horváth en ADO Den Haag besloten vrijdag niet in beroep te gaan, waardoor de Hongaar tot de winterstop niet meer in actie komt. Dat liet een woordvoerster van de club weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.