Volledig scherm
Voorzitter Ap Lammers van Stichting Oranjerie Dieren in het Carolinapark. Op de achtergrond de te renoveren oranjerie, waarin een theehuis wordt gevestigd. foto Gerard Burgers

Ap Lammers directeur schaaktoernooi Dieren

DIEREN - Oud-wethouder van de gemeente Rheden Ap Lammers is de nieuwe directeur van het internationale schaaktoernooi dat jaarlijks in Dieren wordt gehouden.

Daarmee moet het noodlijdende toernooi, waarvan het open Nederlands kampioenschap een onderdeel vormt, een impuls krijgen.

De 44e editie van het toernooi wordt donderdag afgesloten. Even dreigde het de laatste editie te zijn. In zijn voorwoord in het programmaboekje sprak voorzitter Eddy Schuyer van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond zijn zorgen uit over de nabije toekomst.

Het toernooi moest het dit jaar zonder directeur stellen en sponsoring werd een steeds groter probleem. Lammers zegt er drie jaar voor uit te willen trekken om samen met anderen het schaaktoernooi terug te brengen op het ‘oude niveau’.

Het aantal deelnemers bedroeg dit jaar vierhonderd. Ooit waren het er ruim vijfhonderd. En ook de hoofdgroep, met de toppers, is behoorlijk uitgedund.