Volledig scherm
© DG

Bianca Gommans verlaat ook Longa'59

DOETINCHEM - De Lichtenvoordse A-leagueclub Longa'59 is opnieuw een speelster kwijtgeraakt. De 21-jarige buitenspeelster Bianca Gommans stapt over van de nummer zeven uit Lichtenvoorde naar het Apeldoornse Alterno, vorig seizoen de nummer zes van Nederland.

Bij Alterno komt Gommans onder andere de Lichtenvoordse Kathy Bonsen tegen die overkomt van het Wehlse Halley.

Longa'59 wil met twaalf speelsters het nieuwe seizoen in, maar vooralsnog is er sprake van een leegloop in Lichtenvoorde. Nathalie Reulink en Lonneke Slöetjes gaan naar Pollux. Maartje Scholten, die binnenkort opnieuw onder het mes moet, kreeg geen nieuw contract. Linda te Molder zou naar Halley gaan, maar dat gaat waarschijnlijk niet door nu Halley zich terugtrekt uit de B-league. Met Gommans vertrekt de vijfde speelster uit de selectie. Daar staan tot nu toe alleen de komst van libero Annelin Pasveer (Havoc) en de Russische midspeelster Julia Jesina van Iskra Samara tegenover.

De selectie van Longa telt daarmee nu acht speelsters. Gijs Eijsink, die namens de stichting Topvolleybal Oost Gelre zich bezig houdt met de selectie, hoopt volgende week enkele nieuwe speelsters te kunnen presenteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.