Volledig scherm

Brons voor lichte mannen Acht

POZNAN - De Nederlandse mannenroeiploeg heeft zondag in Poznan bij de wereldkampioenschappen brons gewonnen in de lichte Acht. Het team van coach Daniël Paarlberg gaf na de race over 2000 meter op het winderige Malta-meer ruim 5 seconden toe op winnaar Italië. Titelverdediger Verenigde Staten eindigde op de tweede plaats.

De lichte Acht bestond in Poznan uit de roeiers Thom van den Anker, Diederick van den Bouwhuijsen, Maarten Tromp, Jolmer van der Sluis, Stijn Verwey, Rutger Bruil, Dion van Schie, Joeri Bruschinski en stuurman Ryan den Drijver. In deze samenstelling won de ploeg vorige maand nog goud tijdens de wereldbekerfinale in Luzern. De lichte Acht behoort niet tot het olympisch programma.

Door een ribblessure bij slagroeier Bruschinski werd Pieter Rom Colthoff donderdag als reserve vanuit Nederland ingevlogen. De Skadi-roeier hoefde zondag evenwel niet in actie te komen. De Lichte Acht veroverde in 2007 goud bij de WK. Vorig jaar behaalde de Nederlandse mannenploeg op dit nummer brons. De 26-jarige Maarten Tromp (Skoll) behoorde in beide jaren ook al tot deze roeiformatie.