Volledig scherm
Daniël van Straaten (rechts) van Achilles'29 in duel met RKC'er Daan Rienstra. © Toin Damen/Pro Shots

De Treffers pikt Van Straaten op bij rivaal Achilles

GROESBEEK - Daniël van Straaten draagt volgend seizoen het shirt van tweededivisionist De Treffers. De Nijmeegse middenvelder komt deze zomer over van buurman Achilles'29. Bij de Groesbeekse eerstedivisionist had hij een aflopend contract.

Van Straaten (30) is niet de eerste speler die overstapt van Achilles naar De Treffers. Zo ging Twan Smits hem vorig jaar voor. Barry Beijer en Eef van Riel bewandelden afgelopen zomer juist de omgekeerde weg: van de hoogst spelende amateurclub uit Groesbeek naar de semiprofs uit het voetbaldorp.

Landstitel amateurs
Van Straaten speelde in totaal zes seizoenen op De Heikant. Hij veroverde met Achilles onder meer de titel bij de amateurs. De laatste jaren waren niet zijn meest succesvolle, vanwege een ernstige kniekwetsuur. Van Straaten stond 22 maanden aan de kant nadat hij eind december 2013 in de competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente uitviel. Bij zijn rentree in het KNVB-bekerduel met Spakenburg was hij meteen trefzeker.

Baan projectmanager
Van Straaten, die dit seizoen 21 competitieduels speelde, zag af van een nieuwe verbintenis bij Achilles, omdat hij de intensiteit van de eerste niet kan combineren met zijn baan als projectmanager.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.