Volledig scherm
Dolly Verhoeven. © Radboud Universiteit

Dolly Verhoeven hoogleraar Gelderse historie

NIJMEGEN – Met financiële steun van de provincie Gelderland gaat Dolly Verhoeven aan de slag als 1e hoogleraar Gelderse geschiede­nis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Verhoeven, sinds 2001 eigenaar-di­recteur van het historisch bureau Storia in Apeldoorn, moet de ken­nis over de geschiedenis en de cul­tuur van Gelderland gaan verster­ken met name door het bevorde­ren van (amateur)initiatieven op het terrein van geschiedschrij­ving.

Verbindingen
Volgens Verhoeven gebeurt er al heel veel op dit gebied. "Ik wil de verschillende partijen, amateurs en professionals, bij elkaar breng­en. Verbindingen leggen."

Congres
Een van haar wensen is een jaar­lijks of tweejaarlijks provinciaal geschiedeniscongres voor ieder­een die belangstelling heeft voor Gelderse geschiedenis of er actief mee bezig is. "Op zo’n bijeen­komst kan kennis worden uitge­wisseld en banden worden aange­knoopt of versterkt.”

Ze wil ook op zoek gaan naar de Gelderse identiteit en hoe die in de loop der eeuwen is veranderd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.