Volledig scherm

Don Giovanni komt tot leven in de bioscoop ---- EXTRA kaarten beschikbaar!

„Op welke plek je ook zit, het is alsof je de voorstelling vanaf de eerste rang meemaakt”, weet Jan van den Brink, manager publieksevenementen CineMec. Tien jaar geleden werden er in CineMec in Ede voor het eerst operavoorstellingen op het doek vertoond. Inmiddels is het een ingeburgerd fenomeen met een eigen publiek. Wegens groot succes: 50 extra kaarten beschikbaar!

Van den Brink: „Veelal echte operaliefhebbers en ze kleden zich alsof ze daadwerkelijk naar de opera gaan. Echt feestelijk.”

Vreemd is dat niet. De film wordt uitgezonden in HD-kwaliteit en dankzij het Dolby geluidssysteem lijkt het inderdaad alsof je een livevoorstelling bijwoont. De opnamen van het Metropole in New York worden via livestreamverbindingen en satellieten doorgegeven en kunnen direct uitgezonden worden. „Je ziet het publiek binnenstromen en er wordt vanuit verschillende camera-instellingen gefilmd. De regie weet precies wat op dat moment belangrijk is, zodat je niets mist”, aldus Van den Brink.

CineMec breidt in rap tempo uit. Vorig jaar kwam er een tweede vestiging in Utrecht bij. Dit jaar werd er een CineMec in Nijmegen geopend. Daar worden de tien indrukwekkende opera’s die jaarlijks op het programma staan ingeleid door historicus en musicus Maarten-Jan Dongelmans. Een meesterverteller die de achtergronden van de opera voor iedereen tot leven weet te brengen.

Op zondag 23 oktober laat dG Club de abonnees kennis maken met de opera Don Giovanni in CineMec Nijmegen. Bekijk deze voorstelling vol humor en erotiek met de mooiste aria’s tijdens een compleet verzorgde middag. Na een uitgebreide inleiding door Maarten-Jan Dongelmans is er een vers bereid lunchbuffet samengesteld door de chefkok van CineMec.

Volledig scherm