Volledig scherm
Amazone Estée Gerritsen uit Duiven. © Herman Stöver

Duivense dressuurruiter Estée Gerritsen niet naar Rio: 'Heel zuur'

DUIVEN - Estée Gerritsen uit Duiven (17) kan vanwege hartritmestoornissen bij haar paard Onassis niet meedoen aan de Paralympische Spelen. „Natuurlijk moest ik huilen, heel hard huilen zelfs."

Amazone Estée Gerritsen uit Duiven begint te wennen aan het feit dat ze komende maand niet in Rio de Janeiro zal acteren. „Dat ik niet meedoe, is heel zuur. Dat ik niet meer op Onassis kan rijden, vind ik het ergst."

Na afloop van een trainingskamp kwamen bondscoach Joyce Heuitinck en de teambegeleider naar Duiven met een vervelende mededeling. Opeens niet meer naar Rio", haalt Gerritsen het moment terug. „Maar ik ben blij dat het nu boven water is gekomen en niet in Brazilië of tijdens de twintig uur durende vlucht. Je weet nooit wat er dan gebeurd was."

Toeschouwer
Dat ze als toeschouwer via het 'Talentenplan Tokyo 2020' naar Rio mag, is een pleister op de wonde. „Ik heb wel een nachtje over die uitnodiging na moeten denken, maar ga graag mee. We zijn niet alleen bij het paardrijden, maar gaan ook naar het tafeltennis kijken."

Lees het hele verhaal over Estée Gerritsen in De Gelderlander van vrijdag 26 augustus, editie Liemers. Of kijk in de e-paper.