Volledig scherm

FC Groningen en Fiorentina in evenwicht

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft zichzelf donderdagavond te kort gedaan in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. De ploeg speelde in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi een puike partij, maar moest genoegen nemen met 1-1. Dat maakt de return over twee weken in Florence tot een lastig karwei.

In de beginfase van de eerste helft viel de thuisploeg vlot aan. Vooral op de rechterflank, met verdediger Bruno Silva en middenvelder Martijn Meerdink in een hoofdrol, braken de Groningers meer dan eens gevaarlijk door.

In de zevende minuut kopte Stefan Nijland in een riante positie nog pijnlijk mis, maar die fout maakte hij in de 26e minuut meer dan goed. De negentienjarige spits zette prima voor waarna Goran Lovre raakte kopte, 1-0. De Groningse voorsprong bij de rust was dik verdiend. Van het slordige Fiorentina ging amper dreiging uit.

Ook na de rust kwam het geconcentreerde FC Groningen nauwelijks in de problemen. Een messcherpe counter van Fiorentina vergalde evenwel de fraaie uitgangspositie. Franco Semioli rondde in de 66e minuut koelbloedig af, 1-1. Invaller Kuzmanovic miste zeven minuten voor tijd de tweede en laatste grote kans voor de Italianen.

FC Groningen begon niet bepaald als favoriet aan het boeiende duel. De ploeg van clubman Ron Jans, die eerder deze week zijn contract tot medio 2010 verlengde, heeft dit seizoen in de eredivisie in eigen huis twee keer verloren (tegen De Graafschap en FC Utrecht) en zelfs nog niet gescoord (twee keer 0-2).

In de Serie A staat Fiorentina na drie duels ongeslagen op de zesde plaats, na onder meer een keurige 1-1 tegen Champions League-winnaar AC Milan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.