Volledig scherm
Leroy Fer loopt juichend weg nadat hij Twente op voorsprong heeft gezet tegen VVV. foto ANP/Pro Shots

FC Twente niet verder dan plaats in play-offs

VENLO – FC Twente heeft een tegenvallend seizoen afgesloten met de slechtste klassering sinds jaren. De kampioen van 2010 en bekerwinnaar van 2011 eindigde als zesde. De club sloot zondag ook nog eens desastreus af door te verliezen bij VVV-Venlo, 4-2.

De derde treffer van de Limburgers kwam ook nog eens van Steven Berghuis, gehuurd van FC Twente. FC Twente moet de Europa League veilig stellen via de play-offs, of desnoods via een „gekregen” ticket voor een toppositie in het Fair Play klassement.

Uitzicht op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League had FC Twente eigenlijk nauwelijks nog. De thuisnederlagen tegen Ajax en sc Heerenveen in de twee voorgaande duels waren te veel van het goede geweest. De wijze waarop coach Steve McClaren het elftal had samengesteld wees er in Limburg ook niet direct op dat de kampioen van 2010 er nog in geloofde. Luuk de Jong, afgelopen woensdag tegen Heerenveen nog goed voor twee treffers, zat niet bij de selectie. Ola John evenmin.

Met Glynor Plet en Emir Bajrami in de basis zette FC Twente in eerste instantie nog wel aan voor een offensief. Dat leidde na ongeveer een half uur tot de openingstreffer. Leroy Fer zorgde voor de 1-0, na een voorzet van Roberto Rosales. Aan de basis van het doelpunt stond Douglas, die met een fraaie dieptepass de aanval had geopend.

De door tegenslagen achtervolgde bekerwinnaar van vorig seizoen slaagde er niet in de voorsprong vast te houden. VVV, dat bij voorbaat al was veroordeeld tot de nacompetitie, kwam in de 45e minuut op gelijke hoogte. Yanic Wildschut, dreigend als altijd, was daarvoor verantwoordelijk. De aanvaller scoorde op aangeven van Uche Nwofor.

Kort na de hervatting nam FC Twente opnieuw afstand. Nacer Chadli, hersteld van een knieblessure, scoorde. De Belg deed dat na voorbereidend werk van Peter Wisgerhof en Wesley Verhoek, die was ingevallen voor Bajrami.

Opnieuw kwam VVV op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Steven Berghuis kopte Danny Holla de 2-2 achter doelman Nikolai Michailov. In de slotminuten hielpen Berghuis en Michael Uchebo VVV aan de zege, 4-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.