Volledig scherm
ANP

Feyenoord laat op gang tegen XerxesDZB

ROTTERDAM - Op een avond vol Rotterdamse nostalgie heeft Feyenoord in het KNVB-bekertoernooi zonder veel franje de vierde ronde bereikt. De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg stadgenoot XerxesDZB met 0-4.

Feyenoord had op het Kasteel van Sparta na een uur wel een eigen doelpunt van de hoofdklasser nodig om de score op gang te brengen. Daarna liep Feyenoord dankzij treffers van Terence Kongolo, Ruud Vormer en Lex Immers alsnog uit naar een ruime zege.

De bekerderby hing van Rotterdamse nostalgie aan elkaar. Beide clubs hebben van oudsher een sterke binding met elkaar. Prominente Feyenoorders als Coen Moulijn, Willem van Hanegem, Rob Jacobs en Eddy Treijtel speelden ooit ook voor de club van de legendarische Faas Wilkes. Xerxes verdween in 1968 uit het betaalde voetbal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.