Volledig scherm
Jeroen Mooren na zijn uitschakeling op de WK judo. Foto: ANP

Geblesseerde judotoppers toch in EK-selectie

NIEUWEGEIN - De Judo Bond Nederland (JBN) heeft zestien judoka’s geselecteerd voor de Europese kampioenschappen in april in Istanbul, maar van drie grote namen is het hoogst onzeker of ze van 21 tot en met 24 april kunnen meedoen in Turkije.


Elisabeth Willeboordse (klasse tot 63 kilogram), Carola Uilenhoed (+78 kg) en Guillaume Elmont (-81 kg) zijn nog behoorlijk geblesseerd. De judoka’s besluiten kort voor het toernooi of ze daadwerkelijk deelnemen, meldde de JBN woensdag.


Willeboordse, regerend Europees kampioene, liep onlangs tijdens een trainingsstage in Duitsland een zware enkelblessure op. Ze scheurde twee banden van haar rechterenkel. Bondscoach Marjolein van Unen: „Elisabeth moet helemaal fit zijn om mee te doen. Indien ze niet 100 procent fit is, dan verkiezen we deelname aan de toernooien kort na de EK.”


Voor Carola Uilenhoed komt het toernooi misschien ook te vroeg. „Ze is geselecteerd, maar haar elleboogblessure heeft tijd nodig om volledig te genezen”, aldus Van Unen.


Elmont raakte tijdens de Grand Prix van Düsseldorf geblesseerd aan zijn elleboog. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat de wereldkampioen van 2005 kleine scheurtjes heeft in alle spieren rond het gewricht en ook de aanhechting van zijn biceps is behoorlijk ingescheurd.


Selectie mannen: Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont (-73 kg), Guillaume Elmont (-81 kg), Henk Grol, Danny Meeuwsen (-100 kg), Luuk Verbij en Grim Vuijsters (+100 kg).


Selectie vrouwen: Birgit Ente (-48 kg), Juul Franssen, Shareen Richardson (-57 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg), Edith Bosch, Linda Bolder (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg).

Volledig scherm
Edith Bosch op archiefbeeld. Foto: Robert Vos/ANP
Volledig scherm
Guillaume Elmont (links), geblesseerd maar wel in de EK-selectie. Foto: AP