Volledig scherm
Voorste rij vlnr: Manon Veldhorst, Lonneke Muhlhaus en Sonja Foks. Achterste rij: Jarik Spiele (links) en Arjen Nijpjes © Kerstin Venderbos

Gehandicapt Seven Aeren blijft in race voor landstitel

ZEVENAAR/NIJMEGEN – De eredivisieploeg van tennisvereniging Seven Aeren maakt nog steeds kans op het behalen van de Nederlandse titel. De spelers van het gemengde zaterdagteam speelden zaterdag de kwartfinale van het landskampioenschap tegen en bij het als tweede geplaatste Rapiditas en keerden met een 3-1 overwinning terug uit Nijmegen.

,,Ik ben supertrots op het team”, jubelde playing captain Arjen Nijpjes na de fraaie triomf. ,,We hadden in de reguliere competitie met 4-1 verloren van Rapiditas, de verwachtingen waren dan ook niet hooggespannen. Toch wilden we proberen te stunten en dat is gelukt. Iedereen heeft elke partij alles gegeven, in wedstrijden van hoog niveau. Echt super.”

De Zevenaarse ploeg moest voor de wedstrijd wel een grote tegenslag incasseren. Bas Elshout, een van de drie mannen in het team, brak donderdag bij een ‘onschuldig’ partijtje voetbal met zijn zoon zijn enkel en kon met zijn been in het gips slechts afwachten hoe zijn teamgenoten het er in Nijmegen zouden afbrengen.

Dat leek aanvankelijk niet goed. Jarik Spiele speelde weliswaar een prima pot tegen Tom Heskes, maar de Nijmegenaar verloor dit seizoen nog geen enkelpartij en deed dat ook niet tegen de Duivense jongeling. Lonneke Muhlhaus verrichtte vervolgens een huzarenstukje voor de gelijkmaker. Het 17-jarige talent uit Gendt stond met 4-0 achter in de derde set van de damesenkel, kreeg later ook enkele matchpoints tegen, maar nam na het laatste punt breed glimlachend de felicitaties in ontvangst: 6-3, 3-6, 7-6.

De damesdubbel van Muhlhaus met Manon Veldhorst leverde een solide zege (6-1, 6-4) op, waarna de mix mocht proberen het beslissende derde punt binnen te slepen. Dat lukte, al werden Sonja Foks en Arjen Nijpjes in de eerste set volledig overklast. Het ervaren, goed op elkaar ingespeelde duo knokte terug en trok de overwinning met 1-6, 6-4, 6-4 naar zich toe. Daarmee werd de mannendubbel van Spiele en Nijpjes overbodig.

,,Rapiditas heeft gegokt en verloren”, keek Nijpjes handenwrijvend terug op het duel. ,,Ze maakten een tactische opstelling, in de hoop na drie partijen klaar te zijn met ons. Mooi niet dus.”

Zaterdag vervolgt Seven Aeren de route naar de landstitel in Santpoort met de halve finale. Bij winst volgt zondag in diezelfde Noord-Hollandse plaats de finale.