Volledig scherm
© Golfbaan 't Zelle

Golfspel leren op adellijke grond van Golfbaan 't Zelle

De eerste stap naar de baanpermissie. Leer de beginselen van de golfsport kennen tijdens het DGclub-arrangement bij Golfbaan ‘t Zelle in het Gelderse Hengelo. Clinic en groepslessen.

Leer golfen op een landgoed bij Golfbaan ‘t Zelle in het Gelderse Hengelo. Met het DGclub-golfarrangement op zondag 3 juli maak je kennis met de eerste beginselen van deze buitensport. De clinic heeft ook nog een vervolgtraject van drie lessen in kleine groepen.

Royale faciliteiten
Golfbaan ‘t Zelle benut deze ruimte optimaal. Naast de achttienholesbaan zijn er royale oefenfaciliteiten en een volwaardige 9-holes Par3 baan met holes variërend tussen de 80 en 140 meter. Deze is ideaal voor het oefenen van het korte spel. Voor de beginnende speler het opstapje naar het echte werk op de achttienholesbaan.

Drie lessen
Het golfarrangement van DGclub begint met een clinic op zondag 3 juli en krijgt een vervolg met drie lessen van een uur in groepen van maximaal vier personen. Deze vinden op andere data plaats en worden in overleg afgesproken. Baumann: „We lopen tegen de vakantieperiode aan, vandaar dat we die ruimte geven.”

Sessies
De clinics vinden in een ochtend- en een middagsessie plaats en er kunnen maximaal 48 mensen aan meedoen. In groepen van twaalf brengen de golfprofessionals hen de eerste beginselen bij, zoals afslaan, putten en chippen. In de lessen worden deze vaardigheden verder uitgediept. Gedurende deze periode stelt de club de oefenmaterialen en de oefenfaciliteiten gratis ter beschikking. Zo krijgt elke deelnemer een drietal golfclubs te leen.

Traject
Golfen is geen sport die je je in een paar lessen eigen maakt. Golfclub ‘t Zelle heeft daar een eenduidig traject voor uitgezet. „Wij vinden het belangrijk dat iedereen prettig kan spelen, daarom is voor onze Par3 baan een baanpermissie vereist. Die krijg je als de golfprofessional beoordeelt dat je eraan toe bent. Ik schat dat de meeste deelnemers er zo’n vijf tot zeven extra lessen voor nodig hebben. Sommigen hebben er een natuurlijk gevoel voor en leren het sneller. Anderen moeten er meer energie in steken. Maar eerst moet je weten: past dit spelletje mij en wil ik er verder mee. Daar is dit arrangement voor bedoeld”, aldus Baumann.

Golfarrangement Golfbaan ‘t Zelle in Hengelo (Gld.), zondag 3 juli, ochtendclinic inclusief lunch, of middagclinic met borrelgarnituur. Prijs 69 euro incl. 3 groepslessen, gebruik oefenfaciliteiten en materialen.