Volledig scherm
Ongeregeldheden bij de wedstrijd De Graafschap-GA Eagles. © Proshots

Graafschap-voorzitter: 'shit-KNVB, schaamt u!'

DOETINCHEM - Dat De Graafschap één wedstrijd zonder publiek moet spelen en een boete van 17.500 euro krijgt opgelegd vanwege ongeregeldheden na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 22 mei, is Graafschap-voorzitter Martin Mos in het verkeerde keelgat geschoten.

Op Twitter liet Mos weten het volledig oneens te zijn met de opgelegde straf. ‘Mag het natuurlijk niet zeggen, maar KNVB schaamt u! Wanbeleid, wanbeleid en wanbeleid en dan een klein clubje zo’n straf opleggen. Waardeloos, shit-KNVB!’

Fans
Na afloop van het duel De Graafschap-GA Eagles (1-1) betraden veel fans van de Doetinchemse club het veld. De meesten om de spelers van het gedegradeerde De Graafschap te troosten, maar een aantal had andere bedoelingen. Zij belaagden spelers van GA Eagles.

Vuurwerk
„De aanklagers zijn van mening dat dit een ernstige overtreding is vanwege met name de veiligheidsrisico’s voor spelers, supporters en arbitrage”, zo motiveert de tuchtcommissie van de KNVB de straf. „Ook werd er vuurwerk afgestoken en gegooid. De aantekeningen op de strafkaart spelen ook een rol in het schikkingsvoorstel.”

Beraden op beroep
„Dit is een erg zware straf, nog nooit eerder voorgekomen in de historie van onze club”, reageert commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap. „We zullen ons beraden of we in beroep gaan. Dat kan tot 5 september.”

Spreekkoren
​De Graafschap kreeg vorig seizoen meerdere geldboetes voor het gooien van vuurwerk op het veld en onwelvoeglijke spreekkoren. Go Ahead Eagles werd bestraft met een boete van 12.500 euro voor ongeregeldheden in de heenwedstrijd in Deventer (4-1 verlies voor De Graafschap) op donderdag 19 mei.