Volledig scherm
De rallywagen van de HAN in het bivak in Zuid-Amerika. © HAN

HAN-monteurs voelen zich thuis in grote familie Dakar-bivakkaravaan

SALTA/ARNHEM - Zo’n drie volle weken zijn ze van huis, de autotechniekstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De vijf vroege twintigers zijn in Zuid-Amerika voor het onderhoud aan de HAN-rallywagen van de hogeschool in Le Dakar. In Argentinië hebben de studenten echter weinig momenten van heimwee.

Allereerst omdat daar amper tijd voor is gedurende de werkdagen van - inclusief reistijd - zo’n twintig uur. Maar vooral omdat ze geheel zijn opgenomen in de bivakkaravaan die, zodra de rallyvoertuigen weer onderweg zijn in een volgende etappe, dagelijks in lange stoet naar het volgende rustpunt trekt. En daarin zijn ze op hun plek. „Het is echt een grote familie”, ziet teamleider en vierdejaarsstudent Chris Lanting. „Er zijn veel andere teams en met iedereen maak je wel eens een praatje. Er is veel interesse in onze auto en het project dat we hier draaien. Daarbij krijgen we ook best veel hulp van andere teams. Omdat wij niet vooraan meerijden zijn die wat meer geneigd ons af en toe met onderdelen of iets anders te helpen dan dat ze dat onderling doen.”
Zo ook in de etappe van zondag in Salta, Argentinië. De dynamo van de HAN-auto had het op het verbindingsstuk richting het bivak in Salta begeven. Een truck van het Bastion-team trok de wagen toen het laatste stuk naar het bivak. Lanting: „Zo help je elkaar. Fantastisch, toch?”