Volledig scherm
Jesper van der Wielen vlak voor de start van de Zevenheuvelenloop. Foto: Hans de Jong / Twitter

Hardlopende burgemeester geeft startschot

NIJMEGEN - De koppies van de toppers zagen er ontspannen uit, net voor de start van de Zevenheuvelenloop. De Ethiopische atleet Haile Gebrselassie toverde een brede glimlach op zijn gezicht. Ook de Japanner Mizuki Noguchi liep er ontspannen bij. Om 13.00 uur gaf burgemeester Thom de Graaf het startschot. Hij liep zelf, ondanks een griepje, ook mee.

De sfeer was ontspannen tijdens de voorbereidingen, maar er was toch enig duw en trekwerk toen de toppers werden ontketend. Vooral coaches waren erg zenuwachtig. Ze stonden te trappelen van ongeduld. Na de start was dat niet anders.

Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen had zijn ambtsketting nog om toen hij het startschot mocht geven. Daarna heeft hij hem snel afgedaan om achter in de rij aan te sluiten voor zijn eigen race.

Die race heeft hij uitgelopen in 1.40. "Het liefst had ik het drie minuutjes sneller gedaan, maar ik ben toch tevreden." De Graaf zag er uitgeput uit. Hij had last van een griepje.

Volledig scherm
Thom de Graaf. Foto: Do Visser/DG
Volledig scherm
Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen deed zelf ook mee. Maar eerst moest hij het startschot geven. Foto: Gerard Verschooten
Volledig scherm
De Toppers van de Zevenheuvelenloop op ongeveer 1 kilometer na de start, op de Groesbeekseweg. Foto: Sophia Franssen